marți, 29 ianuarie 2013

Respiră, mâine va mirosi mai rău!


De ce eu și nu altă data, de câte ori tu și nu altă fată? Carne de sezon asezonată cu păreri de rău mă sperie, de aceea am renunțat la oglinzi și  lapte de soya. În timp ce imi citeam ziarul ce duhnea a plumb, privind tâmp printre litere, mi-am dat seama de nereușitele vieții de zi cu zi. Sunt sătul deja de uzualele eșecuri, de grimasele altora pe care le imit. Mă simt neajutorat dat totuși  găsesc comic faptul că deprindem gesturi și mișcări din jungla de beton pe care am denumit-o bizar: casă.
Apoi aud ring-tonuri pițigăiate în parc și damfuri de Brut verde emană din mozol. Sigur ți-ai repetat în minte acest cuvânt ce te face să te simți tânăr și plin importanță. Doi cocoșei născuți în zodia balanță se hotărăsc să își rezolve socotelile  prin scrabble.
Așa o facem și noi, numai că pasărea simbol pentru certurile noastre colorate isteric este papagalul. Cu penaj multicolor sau jumulit cu umilință de principii. Da! Te-ai regăsit într-o oarecare măsură! iar dacă tot ai citit până aici, îți aduc aminte că trăim o singură viață, nu 2 , nici 7. Una și bună! sau rea, scurtă sau luuuuungă și plină de rahat. Așa că ridică ochii ăia către cer și urmează soarele. Ne vedem în parc!

Niciun comentariu: